De tijd

De tijd

Er is een tijd voor alles; een tijd van komen, verwelkomen, lief hebben, en van gaan, loslaten, en afscheid nemen. Laat de tijd stromen, laat de tijd gaan, en wieg mee met de golven in de zeeën van tijd die voor je liggen.

Het heeft tijd nodig. Compassie en liefde. Geduld en toewijding, net zoals het groeiproces van plantjes die uiteindelijk hun vruchten en zaden vol van trots dragen, en geoogst kunnen worden na volledig volgroeid en gerijpt te zijn. Niets is uit zichzelf groot en zelfdragend vol van leven. Het gebeurd stapje voor stapje met diep vertrouwen en rijkelijke toewijding aan de stroom.

De tijd zal het leren. De weg voor je ligt er mooi bij maar is onbekend en welzeker verraderlijk bochtig. Voel je angst lagen zinderen als je de controle lijkt te verliezen, je niet meer zeker bent over wat je leven is, en je steunpilaren één voor één wegvallen. Weet dat het grotere geheel jou kan opvangen, dat alles een bedoeling en tijd heeft. Geef je over aan het leven en omarm het met stevige knuffels. Geniet. Het zal landen waar dat de bedoeling is. Jij blijft ongeacht wat er gebeurd.

Comments are closed.