Chaos

Chaos

Weggaan bij jezelf levert chaos op. Je zoekt iets buiten jezelf (veiligheid, liefde, erkenning, voldoening), wat in werkelijkheid gevonden dient te worden in jezelf. De zoekende naar buiten gerichte energie geeft uiteindelijk nooit de voldoening die nodig is. Het is een eindeloze vlucht van jezelf, van wat van binnen angstig, leeg, en zich eenzaam voelt. De naar buiten gerichte energie duwt echte authentieke verbindingen weg omdat in diepste zin je geen authentieke verbinding met jezelf hebt. De rusteloze energie trekt mensen aan die willen ‘pleasen’, die jou zien als ‘slachtoffer’ en willen helpen, met vaak goede bedoelingen, maar in diepste zin zien zij jou niet in jouw ware ziel.

Het doorbreken van deze eindeloze cycli is erkennen dat je weg aan het rennen ben voor jezelf. Dat je een leven leeft gericht op anderen. Dat je steeds jezelf op de 2de of 3de plek zet. Dat je nooit echt jouw verlangens leeft, omdat je nu pas beseft dat jij deze nooit gezien hebt en niet weet hoe dat moet.

Langzaam mag je oefenen om de energie bij jezelf te houden. Langzaam mag je nieuwsgierig zijn naar wat jouw authentieke verlangens zijn. Langzaam mag je voelen hoe het is om jezelf rugdekking te geven, jezelf te steunen in elke situatie dan ook. Verantwoordelijkheid nemen voor wat er in jou speelt, daarin nieuwsgierig zijn en wanneer nodig hulp te durven vragen.

Het is een proces van kindje tot man of vrouw, een proces van het achterlaten van jouw vader en moeder, een proces van nog dieper te durven zakken in jouw lichaam, loslaten wat niet meer past, en een proces van omarming van jezelf met grote zelfliefde voor wie jij in puurste vorm al bent.

Comments are closed.