Leven & dood

Leven & dood

Leven en dood liggen dicht bij elkaar. In een fractie van een seconde kan de balans veranderd zijn. Dood is einde aan alles wat is en een begin van iets nieuws. Alles gedwee neerleggen tot wat er komen gaat. Het spoelen van het systeem, het ontvouwen en herboren worden tot iets nieuws. Complete overgave getrotseerd met moed en vertrouwen in het leven.

Het leven is als een lichtflits in het geheel. Puur en krachtig, vervliegbaar, niet vast te pakken en intens in al haar facetten: het genieten, de paniek, de vreugde, het verdriet, de spanning, de overgave. Alles hoort hierbij als stukken van een beeldschone taart die één geheel vormt. Het aankijken, durven blijven staan vol van moed, het helemaal doorvoelen in al haar puntjes, is wat moet gebeuren in mijn leven.

Ik heb deze reis te maken dat voel ik nu nog duidelijker dan voorheen. Ik zal er door groeien, een nog mooie en krachtiger mens worden, vol van licht en verbeeldingskracht. Om dan te kunnen schreeuwen: “ik heb het gezien, ik heb het doorleefd, en ik ben hier. Zie mij!”

Comments are closed.